1 TON ÇELİK HASIR FİYAT LİSTESİ |
ŞEHİR |
|
İstanbul |
23.600 TL + KDV |
Ankara |
23.600 TL + KDV |
İzmir |
23.600 TL + KDV |
Karabük |
23.600 TL + KDV |
Gebze |
23.600 TL + KDV |
Adana |
23.600 TL + KDV |
Çelik hasır fiyatlarını incelerken mutlaka ekonomik koşulları göz önünde bulundurmalısınız. Pek çok farklı ve karmaşık faktör olsa bile ilk olarak tedarik zincirine, çelik arzına ve demir cevheri fiyatlarına bakmalısınız.
Demir nedir?
Demir pek çok farklı sektörde kullanılabilen bir tür metaldir. İnşaat sektöründe inşaat demiri, çivi, tel örgü ve vida oluşturmak için gereklidir. Aynı zamanda köprülerde ve binalarda yapısal çelik üretiminde kullanılır.
Ulaşım sektöründe ise otomobillerin, trenlerin, gemilerin ve uçakların üretiminde demire ihtiyaç vardır. Demir kullanılabilecek diğer malzemelere göre ekstra güç, verimlilik ve dayanıklılık sunduğundan çok değerlidir.
İmalat sektörüne bakıldığında ise makineler gibi çeşitli ürünlerin yapımında demire başvurulur. Demir, çelik üretiminin ana bileşenlerinden birisi olduğundan pek çok ürünün imalatında temel ihtiyaçtır.
Demir küresel ekonomide büyük bir öneme sahiptir. Demir fiyatlarında yaşanabilecek en ufak bir değişim çok çeşitli sektörleri etki altında bırakır. Demir fiyatları çok dalgalı olduğunda genel ekonomi bile etkilenebilir.
İnşaat demiri nedir?
İnşaat demiri aynı zamanda yapısal demir olarak adlandırılır. Genel olarak demir cevherinin eritilerek çeşitli şekillere ve boyutlara dönüştürülmesiyle elde edilir. Binalar gibi yapıların kullanımında önemli bir yere sahiptir.
İnşaat demirinin en yaygın kullanım alanlarından birisi betonarme demiri üretimidir. Betonarme demiri, demirin uzun ve ince çubuklar halinde şekillendirilmesiyle oluşturulur. Beton yapıları güçlendirmek için kullanılır.
İnşaat demiri aynı zamanda inşaatlarda kullanılan tel örgü, çivi ve vida gibi ürünlerin imalatı için gereklidir. Ayrıca, yapıların iskeletini oluşturmak için kullanılan yapısal çelikler inşaat demirinden üretilirler.
Nervürlü kangal demir nedir?
Nervürlü kangal demir aynı zamanda nervürlü tel olarak adlandırılır. İnşaat sektörüne özgü bir demir çeşididir. Üretimi için yüksek kaliteli demir cevheri gereklidir. Demirdeki nervürler demirin betona tutunma gücünü artırır.
Nervürlü kangal demir genelde beton yapılarda takviye malzemesi olarak kullanılır. Kirişler, kolonlar ve duvarlar gibi alanları güçlendirmek için önemli bir gereksinimdir. Çünkü alternatiflere göre daha avantajlı bir malzemedir.
İnşaat çalışmaları sürdürülürken üzerine konulacak yoğun kuvvete dayanabilen bir yapısı vardır. Korozyona karşı dayanıklı bir malzeme olduğundan uzun ömürlüdür. Ayrıca şekillendirmesi oldukça kolaydır.
Nervürlü kangal demir çevre dostu bir inşaat malzemesi olarak kabul edilir. Bunun sebebi geri dönüştürülebilir olmasıdır. Demir cevherine olan talebi önemli ölçüde azalttığından inşaat sektöründe değerli bir bileşendir.
Hurda demir nedir?
Hurda demir çeşitli kaynaklardan toplanarak yeniden kullanılabilir hale getirilen demirdir. Kullanım ömrünü tamamlamış olan makineler, arabalar, inşaat malzemeleri ve buna benzer kaynaklardan elde edilen bir demirdir.
Hurda demir özellikle yeni demir ve çelik üretiminde kullanılır. Hurda haline gelmiş olan demir toplandıktan sonra türüne göre ayrıştırılır. Daha sonra tam olarak hangi üretim alanında kullanılacağına karar verilir.
Yeni demir ve çelik ürünleri üretilirken hurda demirden faydalanmanın pek çok önemli avantajı vardır. Hurdaların kullanılması demir cevherine olan talebi azalttığından hem ekonomik hem de çevre dostu bir yaklaşımdır.
Hurda demir pek çok farklı sektör için yeni ürün kaynağı anlamına gelebilir. Geri dönüştürülerek demir ve çelik elde edilebildiğinden fiyat açısından avantajlı olabilir. Bu nedenle inşaat sektöründe daha değerlidir.
Çelik hasır nedir?
Çelik hasır, çelik telin işlenmesi yoluyla üretilen bir tel örgü türüdür. Dayanıklılığı, mukavemeti ve korozyon direnci çok yüksektir. Duvarları ve zeminleri güçlendirmek için takviye malzemesi olarak kullanılır.
Çelik hasırın kullanım alanları betonu desteklemekle sınırlı değildir. Bölmelerin ve bariyerlerin yapımında çelik hasırlara başvurulur. Ayrıca tel halat ve kablo gibi ürünlerin üretiminde tercih edilen bir malzemedir.
Çelik hasırın kullanım alanı çok geniş olduğundan talep yüksek olabilir. Tüketim ürünlerinin belirli bir kısmında dahi kullanılabilir. Evlerde görebileceğiniz ızgaralar ve raflar çelik hasır kullanılarak üretilirler.
Çelik hasırın değerli olmasını sağlayan durum çok yönlü olmasıdır. Yüksek düzeyde mukavemete sahip olması sebebiyle endüstriyel inşaat projelerinin vazgeçilmez malzemeleri arasında yer almayı başarır.
Demir fiyatları neden artar?
Demir fiyatları pek çok faktörden etkilenebilir. Demir cevherine erişim durumu ve üretim seviyesi gibi farklı sebepler vardır. Demir fiyatlarının artmasına neden olan faktörler ülkeye ve bölgeye göre değişebilir.
- Rekabet düzeyi: Demir üreticileri arasındaki rekabet azalırsa fiyatlar artış gösterir. Bu sebeple gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde rekabeti destekleyici politikalar izlenir.
- Ekonomik büyüme: Çeliğe olan ihtiyaç ne kadar yüksekse demire olan ihtiyaç o kadar artış gösterir. Doğal olarak inşaat demiri fiyatları dahil olmak üzere tüm fiyatlar artış gösterebilir.
- Ticari politikalar: Ülkelerin uyguladığı kotalar veya ticari politikalar demir fiyatları üzerinde etkili olabilir. Kotalar, emtia arzı ve talep gibi pek çok durumun düşünülmesi gerekir.
- Politik istikrarsızlık: Demir üretiminde öncü olan ülkelerde politik açıdan istikrarsızlık söz konusu olduğunda tedarik zinciri olumsuz etkilenir. Bu sebeple demir fiyatlarında dalgalanmalar yaşanır.
- Üretim seviyesi: Teknik sorunlar, doğal afetler ve daha farklı faktörler sebebiyle demir üretiminde azalma yaşanabilir. Yaşanan söz konusu azalma talebin karşılanamaması ve fiyatların artması anlamına gelir.
- Döviz kurları: Döviz kurlarında sürekli dalgalanmalar yaşanırsa demir fiyatları etki altında kalabilir. Çünkü uluslararası piyasaya sunulan ürünlerin farklı para birimleri karşısındaki değerleri değişir.
- Nakliye maliyetleri: Demir fiyatları nakliye maliyetlerinden etkilendiğinden bölgenize en yakın yerlerde fiyat daha uygun olur. Yakıt fiyatlarındaki artış maliyetleri doğrudan etkiler.
- Çevre düzenlemeleri: Madencilik ve fosil yakıt kullanımı alanlarında çevre düzenlemelerine gidilirse demir fiyatları artış gösterebilir. Bunun sebebi demir üretimi maliyetinin artış gösterecek olmasıdır.
Demir üretiminde yeni madenlerin ve üretim tesislerinin oluşturulması gibi yenilikleri yakından takip etmelisiniz. Böylece güncel demir fiyatları konusunda çok daha doğru bir izlenime sahip olabilirsiniz.